zondag 9 mei 2010

http://www.youtube.com/watch?v=1NUPhUxPJrY

Binnen het kader van -Religie, Zingeving en Levensbeschouwing- heb ik mij gericht naar een specifiek onderwerp. Zo roept eerlijke armoede zeer sterke en emotionele waarden op bij heel wat mensen in onze maatschappij. Jongeren en volwassenen zijn immers nog steeds nieuwsgierig naar hoe armoede wordt bestreden binnen onze wereld en maatschappij. Toch toont nog niet iedereen binnen onze samenleving evenveel positieve aandacht aan deze problematiek.
Maar omdat onze maatschappij er zo groots uitziet, steekt dit onderwerp er wel duidelijk uit bij uitstek. Een thema waar we vooral over kunnen; napraten, nadiscussieren maar hoofdzakelijk over kunnen nadenken. Want wat is Oxfam? Wat doen zijn precies en hoe zit het met de toekomst van een gezin dat leeft in armoede?
En omdat we ons bevinden binnen het vak RZL is het noodzakelijk dat wij ons ogen expliciet richten naar de specifieke inhoud van deze problematiek. Want wie je ook bent en waar je ook staat. Iedereen in onze samenleving verdiend evenveel aandacht en eerbied.
Een zeer interessant opzoekwerk!
In de titel van dit bericht vind je de link naar Youtube. Hierop staat het bewerkte interview vanuit RZL.http://eerlijkearmoede.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten